Het verschil tussen werken aan en werken in je bedrijf

Het antwoord op deze vraag is dat je zelf het verschil maakt. Ben je eerder iemand die zich focust op de business en die dagdagelijks zorgvuldig beheert? Of neem je de tijd om voldoende afstand te houden en over de grenzen van vandaag heen te kijken? Vooral als het niet loopt zoals we zouden willen, trappen we makkelijk in de val. We ‘her’talen dan ‘leiderschap’ naar ‘management’ en stropen de mouwen op, nemen over en begraven ons in de waan van de dag.

Ben je een Manager of een Leider?

Werken ‘aan’ het bedrijf vraagt leiderschap met lef en is de cruciale factor voor groei. Als je als bedrijfsleider mee de stookkamer induikt, wie staat er dan aan het roer om te waarschuwen voor de ijsberg? Een bedrijfsleider neemt andere verantwoordelijkheden dan een manager.
Als je zelf te veel tijd in de stookkamer spendeert, rem je bovendien onbewust de groei en het pad naar zelfvertrouwen en succes van je managers. Je mensen moeten kunnen ervaren dat je hen vertrouwt. Ze moeten de ruimte krijgen om te leren, ook en vooral van hun fouten. Ze moeten weten dat je bereikbaar bent om over hun aanpak en oplossingen mee te denken, maar als je hun credibiliteit respecteert, laat je het managen aan hen over.

In de praktijk is het echter niet altijd makkelijk om jezelf die grenzen te stellen. We maken onszelf soms wijs dat we geen keuze hebben. Die beperkende overtuiging is echter vaak de oorzaak van stagnatie. Een bedrijfsleider die wil groeien, moet op de brug van zijn schip staan om te sturen.

Werken met ACTitude

Met onze jarenlange groei-expertise kan ACTitude je loods zijn. Wij gidsen jezelf en je mensen door de soms woelige wateren. Onze geïntegreerde aanpak om daarbij SMART businessinzichten te koppelen aan een HEALTHY, mensgerichte aanpak, levert op.

Omdat wij geloven dat als bedrijfsleiders de keuze maken om ‘aan’ hun bedrijf te werken, zij de keuze maken om te groeien.

Interesse in onze manier van werken?
Contacteer ons via het contactformulier

Doe nu onze gratis Mini-Polaroid en ontdek hoe jouw bedrijf nog kan groeien.